- - - - - -

Kérjük ajánlja fel adója 1%-át!

Adószám: 18814509-1-15

Facebook oldalunk

Statisztika

Látogatók
6
Cikkek
90
Cikkmegtekintések találatai
67038

Elérhetőségeink

E-mail: atanulasuniojaert@gmail.com
Weboldal: www.tanulasunio.hu

Keresés

A+ R A-

Összefogás az esélyegyenlőségért határon innen és túl

 

Szerkesztő: Sütő Éva Kárpát-medence 2014.07.28. 0 128 megtekintés

 

A Tanulás Uniójáért Közhasznú Alapítvány a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával és a Pro Cultura Subcarpathica civil szervezet közreműködésével július 26-án az esélyegyenlőség jegyében szervezett rendezvényt Nyíregyházán. 

Ezen a napon lehetőség nyílt a tehetséges állami és volt állami gondozott gyerekek találkozására és tálentumaik bemutatására.

 

 

Meghívott vendégként a volt állami gondozott, de ma már sikeres festőművész, Vári Zsolt szolgált példaként a jelen lévő gyerekeknek, reményt adva nekik, hogy van esély hátrányos helyzetből indulva is megvalósítani álmaikat. Emellett tanácsokat adott a rajzaikat, festményeiket bemutató fiataloknak. A festőművész képei egész nap megtekinthetőek voltak a rendezvény alatt és bemutatták a róla készült filmet is. 

A Szent Lukács Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ nevelőszülői hálózatából és gyermekotthonaiból érkező gyerekek vers-, próza-, mesemondás, néptánc, zongora és rajz kategóriákban mutatkoztak be.

 

 

Kárpátalját a ráti Szent Mihály Gyermekotthon képviselte, akik megható énekes-hangszeres zenei műsort adtak elő. Ivaskovics József zenetanár munkáját dicséri a magas színvonalú komplett produkció. 

A kis csapatot elkísérte Bíró Mária, a gyermekotthon intézményvezetője, aki bemutatta az otthon tevékenységét, az árvagyerekekkel végzett, sokszor torokszorító, munkájukat. 

 Tomcsik Eleonóra Anna, a Tanulás Uniójáért Közhasznú Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta:Tudjuk, hogy segítő kezek nélkül kevesebb az esély, ebben szeretne az alapítványunk a későbbiek során is segítséget nyújtani minél több tehetséges állami gondozott gyereknek határon innen és túl, mert reméljük, hogy ez a rendezvény csak elindítója volt egy hosszú távú segítő munkának.

 

 

                                                                                                              Sütő Éva

 

Forrás: http://www.karpatalja.ma/kitekinto/karpat-medence/osszefogas-az-eselyegyenlosegert-hataron-innen-es-tul/

  

További helyek:

https://www.karpatinfo.net/cikk/tarsadalom/osszefogas-az-eselyegyenlosegert-hataron-innen-es-tul

 

 

 

 

 

Tomcsik Eleonóra Anna


"A Tanulás Uniójáért"
Közhasznú Alapítvány kuratórium elnöke.