- - - - - -

Kérjük ajánlja fel adója 1%-át!

Adószám: 18814509-1-15

Facebook oldalunk

Statisztika

Látogatók
6
Cikkek
90
Cikkmegtekintések találatai
67031

Elérhetőségeink

E-mail: atanulasuniojaert@gmail.com
Weboldal: www.tanulasunio.hu

Keresés

A+ R A-

Beregszásziak részvételével emlékeztek Komjáthy Benedekre Nyíregyházán

Szerkesztő: Kocsis Julianna Magyarország 2015.11.25. 0 315 megtekintés 

Gyökerek, közös hagyományok címmel szervezett találkozót a magyarországi A Tanulás Uniójáért Közhasznú Alapítvány és a kárpátaljai Pro Cultura Subcarpathica (PCS) civil egyesület november 21-22-én.
Az esemény apropóját az első részleges magyar bibliafordítás 425. évfordulója adta. Komjáthy Benedek Pál apostol leveleit Perényi Gáborné Frangepán Katalin nyalábvári udvarában fordította magyarra. Őt tartjuk a magyar bibliafordítás megalapozójának. Rá emlékeztek a nyíregyházi Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán (SZAGKHF) szervezett eseményen.
Tomcsik Eleonóra Anna, a „A Tanulás Uniójáért” Közhasznú Alapítvány vezetőjének köszöntője után Szabó Tamás tartott előadást Bibliai családkép a karácsony tükrében címmel. Őt követte Kovács Csaba Biblia, a könyvek könyve című összefoglalójával.

A PCS képviseletében Kocsis Julianna mutatta be a szervezet munkáját, kiemelve a kárpátaljai Görögkatolikus Ifjúsági Szervezettel Királyházán közösen rendezett Komjáthy Benedek Ifjúsági Napot.

Az alkalom a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Szakképzési Intézete diákjainak a bibliafordítóról szóló összeállításával és Graholy Dávid, a SZAGKHF kántor szakos hallgatójának zongorajátékával folytatódott. A résztvevők görögkatolikus liturgiával zárták a napot.

A kétnapos esemény a beregszászi diákok és a vendéglátók csarodai kirándulásával ért véget.

Kocsis Julianna
                                                                                                       Kárpátalja.ma

 

 

 

 

Forrás: http://www.karpatalja.ma/kitekinto/magyarorszag/beregszasziak-reszvetelevel-emlekeztek-komjathy-benedekre-nyiregyhazan/

 

Tomcsik Eleonóra Anna


"A Tanulás Uniójáért"
Közhasznú Alapítvány kuratórium elnöke.