WEBOLDALUNK FRISSÍTÉS ALATT... Hamarosan új külsővel és régi tartalommal várjuk önt!


„A Tanulás Uniójáért” Közhasznú Alapítvány szervezésében, a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával és a Pro Cultura Subcarpathica civil szervezet segítő közreműködésével valósult meg 2014.07.26-án az „Összefogás az esélyegyenlőségért határon innen és túl” című rendezvény Nyíregyházán, a Korona Hotelben.

 

 

Ezen a napon lehetőség nyílt a tehetséges állami és volt állami gondozott gyerekek találkozására, tehetségük bemutatására. Meghívott vendégünk, a volt állami gondozott, de ma már sikeres festőművész Vári Zsolt volt, aki példaként szolgált az állami gondozott, de tehetséges gyerekeknek, reményt adva nekik, hogy van esély hátrányos helyzetből indulva is eljutni az álmaik megvalósulásához, valamint tanácsokat adott a rajzaikat, festményeiket bemutató gyerekeknek. A festőművész képei egész nap megtekinthetőek voltak a rendezvény alatt és sor került a festőről készült filmek bemutatására is. Tudjuk, hogy segítő kezek nélkül kevesebb az esély, ebben szeretne az alapítványunk a későbbiek során is segítséget nyújtani minél több tehetséges, állami gondozott gyereknek határon innen és túl, mert reméljük, hogy ez a rendezvény csak elindítója volt egy hosszú távú segítő munkának.

A Szt. Lukács Gyermekvédelmi Központ nevelőszülői hálózatából és gyermekotthonaiból érkező gyerekek vers – próza - mesemondás, néptánc, zongora, rajz kategóriában mutatták meg tehetségüket.

/Graholy Dávid zongora, Jóni Eugénia Mária próza, Burkó László cigány népmese,Barna Szabrina vers, Burkó Ferenc vers,Lakatos Attila vers,Menyhárt Dávid vers, Barna Vanda vers,Tóth Anita vers, Barcsik Tibor Pál néptánc,Radics Edit, Mokánszki Borbála rajz ,Varga János rajz és vers./

A határon túlról körünkben üdvözölhettük a Kárpátaljáról érkező  Ráti  Szt. Mihály Gyermekotthon zenedéjét, akik megható és gyönyörű zenés- énekes-hangszeres műsort adtak elő. Ivaskovics József zenetanár munkáját dicséri, a nagyon magas színvonalú komplett produkció. Az előadásuk alatt-az éneklés mellett- különböző hangszereket szólaltattak meg, így a zongorát, hegedűt, gitárt, dobot, furulyát./

A csapat tagjai: Balog Krisztina, Balog Henrietta, Balog József, Juhász Berni, Borok Miroszlava, Mikulin Tetjána, Dán Miklós, Kút Jenő.

A kis csapatot elkísérte Bíró Mária intézményvezető, aki bemutatta a gyermekotthont, az árvagyerekekkel végzett-sokszor torokszorító-munkájukat. Hiszünk abban, hogy módunkban lesz őket is segíteni a későbbiek során.

A nap záróakkordjaként a Korona Hotel éttermében ebédelhetett meg valamennyi résztvevő.